Το ιστολόγιο αυτό φτιάχτηκε για να μπορούν τα παιδιά της σχολικής τάξης να βρουν κάποια στοιχεία για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Σίγουρα έχει πολλές ελλείψεις, ελπίζω όμως να μην έχει ανακρίβειες.
Για τα στοιχεία και τις φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν οι ιστότοποι που βρίσκονται στην πλαϊνή μπάρα του ιστολογίου.

Ερμής

  Ο Ερμής είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στον Ήλιο, από τον οποίο απέχει 58.000.000 χλμ. Έχει το όνομα του θεού Ερμή. Ξέρετε γιατί; Μάλλον επειδή είναι γρήγορος σαν τον Ερμή, που είχε φτερά στα πόδια του. 
 Για να κάνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο χρειάζεται 88 γήινα μερόνυχτα. Για να κάνει μια περιστροφή, δηλαδή να κάνει έναν ολόκληρο κύκλο γύρω από τον εαυτό του χρειάζεται 58 γήινα μερόνυχτα. Πριν καλά καλά περάσουν δυο μερόνυχτα στον Ερμή,  θα περνούσε ένας χρόνος!
  Η επιφάνειά του μοιάζει μ' αυτή της Σελήνης. Έχει πολλούς κρατήρες και πεδιάδες. Μάλιστα και στο μέγεθος μοιάζει με τη Σελήνη. (είναι λίγο πιο μεγάλος)
  Η θερμοκρασία το μεσημέρι φθάνει στους 350 βαθμούς Κελσίου(ζεστούλα!)  ενώ το βράδυ στους -180 βαθμούς Κελσίου (μπρρρ!).
  Ο Ερμής έχει πολύ αραιή ατμόσφαιρα. Γι' αυτό και είναι γεμάτος κρατήρες. Επίσης δεν έχει φεγγάρια.
  Αν μπορούσαμε να ήμαστε στον Ερμή, τότε ο Ήλιος θα φαινόταν 2,5 φορές μεγαλύτερος. Παρόλο που είναι ο πιο κοντινός πλανήτης στον Ήλιο, δεν είναι και ο πιο ζεστός. Υπάρχει ένας πλανήτης που είναι ακόμα πιο ζεστός. Η Αφροδίτη!

   Για να δεις τη διάμετρο του πλανήτη και να τη συγκρίνεις με αυτή της Γης ή των άλλων πλανητών μπορείς να πας εδώ.
   Για να δεις πόσο ζυγίζεις στον Ερμή, μπορείς να πας εδώ.
   Για το θεό Ερμή μπορείς να δεις εδώ.