Το ιστολόγιο αυτό φτιάχτηκε για να μπορούν τα παιδιά της σχολικής τάξης να βρουν κάποια στοιχεία για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Σίγουρα έχει πολλές ελλείψεις, ελπίζω όμως να μην έχει ανακρίβειες.
Για τα στοιχεία και τις φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν οι ιστότοποι που βρίσκονται στην πλαϊνή μπάρα του ιστολογίου.

Ουρανός

Ο Ουρανός είναι ο έβδομος πλανήτης από τον Ήλιο και απέχει απ' αυτόν 2.870.600.000 χλμ. Είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πλανήτης σε μέγεθος. Ανήκει κι αυτός στους αέριους γίγαντες και έχει πολύ αραιή μάζα. Στη σύστασή  του εκτός από ήλιο και υδρογόνο έχει και μεθάνιο. Εξ αιτίας του μεθανίου έχει αυτό το γαλαζοπράσινο χρώμα.  Είναι πολύ κρύος πλανήτης, έχει θερμοκρασία -200 βαθμούς Κελσίου, και γι' αυτό λέγεται και παγωμένος γίγαντας.
Ο Ουρανός πήρε το όνομά του από τον Ουρανό τον άντρα της Γης, που γέννησε τους Τιτάνες.  
Για να κάνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο χρειάζεται 84 γήινα χρόνια και για να κάνει μια περιστροφή  κάνει 17 περίπου ώρες. Το παράξενο με τον Ουρανό είναι ότι ενώ οι υπόλοιποι πλανήτες και τα πιο πολλά φεγγάρια γυρνούν γύρω από τον εαυτό τους σαν σβούρες, αυτός γυρνάει σαν μια μπάλα που κυλάει.  Πιστεύουν πως αυτό οφείλεται σε μια τρομερή σύγκρουση με κάποιο μεγάλο σώμα, που έγινε στις αρχές της δημιουργίας του πλανήτη. Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που άλλαξε την περιστροφή του Ουρανού. 
 Έχει κι αυτός δακτυλίδια γύρω του όπως και οι υπόλοιποι γίγαντες και έχει και 27 γνωστά φεγγάρια. 
  Αν θέλετε να δείτε πόσο ζυγίζετε στον Ουρανό, μπορείτε να πάτε εδώ, ενώ αν θέλετε να δείτε τη διάμετρο του Ουρανό και να τον συγκρίνετε με τους υπόλοιπους πλανήτες, πηγαίνετε εδώ.
Ο Ουρανός στην ελληνική μυθολογία εδώ.