Το ιστολόγιο αυτό φτιάχτηκε για να μπορούν τα παιδιά της σχολικής τάξης να βρουν κάποια στοιχεία για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Σίγουρα έχει πολλές ελλείψεις, ελπίζω όμως να μην έχει ανακρίβειες.
Για τα στοιχεία και τις φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν οι ιστότοποι που βρίσκονται στην πλαϊνή μπάρα του ιστολογίου.

Αφροδίτη
  Η Αφροδίτη είναι πολύ εύκολα ορατή στον ουρανό. Είναι μάλιστα το πιο λαμπρό σώμα στον νυκτερινό ουρανό μετά τη Σελήνη. Μάλλον γι' αυτό πήρε το όνομα της θεάς της ομορφιάς, δηλαδή της Αφροδίτης. Από τότε, αλλά και τώρα, όταν τη βλέπουμε πριν το ξημέρωμα στη μεριά της Ανατολής τη λέμε Αυγερινό ή Εωσφόρο (δηλαδή αυτή που φέρνει το φως και την Αυγή) και όταν τη βλέπουμε στη μεριά της Δύσης πριν νυχτώσει,  τη λέμε Αποσπερίτη ή Έσπερο.
  Έχει περίπου το ίδιο μέγεθος με τη Γη, γι' αυτό τη λένε και αδελφή της. Τη διάμετρό της μπορείς να τη δεις εδώ.
 Απέχει 108.000.οοο χλμ από τον Ήλιο και ανήκει κι αυτή στους γαιώδεις ή βραχώδεις πλανήτες. 
  Η θερμοκρασία της είναι γύρω στους 450 βαθμούς Κελσίου (αυτή είναι ζέστη!). Έχει και ατμόσφαιρα, που είναι πυκνή και θανατηφόρα.  Αποτελείται από διοξείδιο του άνθρακα και ολίγον θειϊκό οξύ, γι' αυτό στην Αφροδίτη επικρατεί το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Στη συννεφιασμένη της ατμόσφαιρα αστράφτει συνεχώς! 
  Η Αφροδίτη κάνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο σε 225 γήινες μέρες και μια περιστροφή γύρω από τον εαυτό της σε 243 γήινες μέρες.
Αν θες να δεις πόσο ζυγίζεις στην Αφροδίτη, μπορείς να πας εδώ.
  Η Αφροδίτη δεν έχει φεγγάρια.
  Για τη θεά Αφροδίτη μπορείς να δεις εδώ.