Το ιστολόγιο αυτό φτιάχτηκε για να μπορούν τα παιδιά της σχολικής τάξης να βρουν κάποια στοιχεία για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Σίγουρα έχει πολλές ελλείψεις, ελπίζω όμως να μην έχει ανακρίβειες.
Για τα στοιχεία και τις φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν οι ιστότοποι που βρίσκονται στην πλαϊνή μπάρα του ιστολογίου.

Κρόνος

 Ο Κρόνος είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος. Είναι έκτος στη σειρά από τον Ήλιο και απέχει απ' αυτόν 1.427.000.000 χλμ. Ανήκει κι αυτός στους εξωτερικούς αέριους πλανήτες και πήρε το όνομά του από τον Κρόνο, γιο του Ουρανού και της Γης και πατέρα του Δία. 
 Είναι ο πιο εντυπωσιακός πλανήτης μάλλον εξαιτίας των δακτυλιδιών του, που αποτελούνται από παγάκια!  Και οι τέσσερις αέριοι γίγαντες έχουν δαχτυλίδια σε κανέναν όμως από αυτούς δεν είναι τόσο όμορφα.
 Ο Κρόνος  κάνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο σε 29 περίπου γήινα χρόνια και μια περιστροφή σε 10,5 ώρες.
 Η θερμοκρασία στον Κρόνο είναι όπως κι αυτή στο Δία, δηλαδή -130 βαθμούς Κελσίου και αποτελείται κι αυτός από υδρογόνο και ήλιο. 
 Αν θέλετε να δείτε πόσο ζυγίζετε στον Κρόνο, μπορείτε να πάτε εδώ, ενώ αν θέλετε να δείτε τη διάμετρό του και να τον συγκρίνετε με τους υπόλοιπους πλανήτες, πηγαίνετε  εδώ.
  Για τον Κρόνο στην ελληνική μυθολογία μπορείς να πας εδώ
 Έχει κι ο Κρόνος φεγγάρια, 53 επίσημα. Μερικά από αυτά γυρνάνε ανάμεσα στα δακτυλίδια του. Το μεγαλύτερο φεγγάρι λέγεται Τιτάνας και είναι λίγο πιο μεγάλο από τον Ερμή! Ο Τιτάνας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο φεγγάρι του ηλιακού μας συστήματος μετά τον Γανυμήδη.
Η φωτογραφία είναι από τον ιστότοπο http://solarsystem.nasa.gov/index.cfm
Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να μεγαλώσει.(έχει πολύ καλή ανάλυση)
Στη διπλανή φωτογραφία μπορείτε να δείτε μερικά από τα φεγγάρια του ηλιακού μας συστήματος και να συγκρίνετε τα μεγέθη τους, που βρίσκονται σε σωστές αναλογίες. Φαίνεται και η Γη. Η Σελήνη είναι πάνω στη Γη, κάτω από τη Σελήνη είναι η Καλλιστώ και ο Γανυμήδης. Το γκρίζο μεγάλο φεγγάρι στα δεξιά είναι ο Τιτάνας και τα μεγαλύτερα φεγγάρια ανάμεσα στον Τιτάνα και τον Γανυμήδη είναι η Ευρώπη και η Ιώ.
.