Το ιστολόγιο αυτό φτιάχτηκε για να μπορούν τα παιδιά της σχολικής τάξης να βρουν κάποια στοιχεία για τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος.
Σίγουρα έχει πολλές ελλείψεις, ελπίζω όμως να μην έχει ανακρίβειες.
Για τα στοιχεία και τις φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν οι ιστότοποι που βρίσκονται στην πλαϊνή μπάρα του ιστολογίου.

Δίας

  Ο Δίας είναι ο πέμπτος πλανήτης στη σειρά από τον Ήλιο  και απέχει απ' αυτόν 778.000.000 χλμ. Ανήκει στους εξωτερικούς πλανήτες που λέγονται και αέριοι γίγαντες, γιατί η μάζα τους είναι σε αέρια κατάσταση. Είναι ο μεγαλύτερος κατά πολύ πλανήτης του ηλιακού μας συστήματος, γι' αυτό και πήρε το όνομα του πατέρα των θεών, του Δία. Αν θέλεις να δεις τη διάμετρό του και να τον συγκρίνεις με τους υπόλοιπους πλανήτες, μπορείς να πας  εδώ. 
   Στον νυχτερινό ουρανό είναι το τρίτο πιο φωτεινό σώμα. (Σελήνη, Αφροδίτη, Δίας)
  Για να κάνει μια περιφορά γύρω από τον Ήλιο χρειάζεται σχεδόν 12 γήινα χρόνια ενώ για να κάνει μία περιστροφή χρειάζεται  σχεδόν 10 ώρες!
Η ερυθρά κηλίδα στο Δία
  Έχει ατμόσφαιρα, η οποία αποτελείται από υδρογόνο και ήλιο και η οποία βρίσκεται σε συνεχή αναταραχή. Τα πολλά χρώματα στην επιφάνειά του οφείλονται στις συνεχείς αναταραχές και στα υλικά της ατμόσφαιράς του. Στην ερυθρά κηλίδα, μια περιοχή της ατμόσφαιρας με χαρακτηριστικό χρώμα, λένε ότι επικρατεί μια μεγάλη καταιγίδα η οποία  μαίνεται εδώ και 300 χρόνια. 
Στο Δία κάνει κρύο, η θερμοκρασία είναι περίπου -130 βαθμούς Κελσίου.
 Έχει και ο Δίας δαχτυλίδια, όμως δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όσο του Κρόνου. 
  Αν θέλεις να δεις πόσο θα ζύγιζες στο Δία, μπορείς να πας εδώ. 
 Ο Δίας έχει 63 φεγγάρια. Τα 4 μεγαλύτερα από αυτά τα ανακάλυψε πρώτος ο Γαλιλαίος, γι' αυτό και λέγονται οι δορυφόροι του Γαλιλαίου. Τα ονόματά τους είναι Ιώ, Ευρώπη, Γανυμήδης (το μεγαλύτερο από τα φεγγάρια στο ηλιακό μας σύστημα) και Καλλιστώ. Αν κάποια νύχτα είστε ξύπνιοι και έχετε ένα ζευγάρι κιάλια  τότε κοιτάξτε τον Δία. Θα δείτε 4 μικρά φωτάκια σαν τη μύτη της καρφίτσας να φέγγουν δίπλα του. 
Για τον Δία στην ελληνική μυθολογία μπορείς να πας εδώ.